Disse er valgt på fylkestingslista

Publisert av: Agder SV Publisert: 22. november 2022
Oppdatert: 22. november 2022
Lesetid: ca. 2 min
Agder SV holdt søndag 20. november nominasjonsmøte i Kristiansand, der Mirell Høyer-Berntsen igjen ble nominert som førstekandidat til fylkestingsvalget 2023.
Foto. Toppkandidater avbildet foran dør.
Foran fra venstre: Tor Aurebekk, Julia Pigao, Mirell Høyer-Berntsen. Bak fra venstre: Jason Kannemeyer, Anija Markovina Wormsen

42-åringen fra Arendal er i dag SVs gruppeleder på fylkestinget. Til tross for at dette er hennes første periode, har hun gjort seg bemerket som en tydelig stemme for natur, miljø og fordeling på Agder.

– Mirell har gjort en veldig god jobb de siste årene, både ved å fronte SVs politikk i fylkesting og hovedutvalg og gjennom kontakt med både folk og organisasjoner i regionen og egne medlemmer. Vi er veldig glade for at hun har takket ja til å ta gjenvalg, sier Steinar Dyrli, som har ledet nominasjonskomiteen for partiet.

– Jeg er ydmyk og takkmennlig over å ha blitt innstilt til gjenvalg. Agderlaget betyr veldig mye for meg, og det å få jobbe sammen med 700 SV-ere i hele Agder er uendelig meningsfullt og noe jeg setter enorms stor pris på. Jeg er bare veldig heldig som får være en del av dette laget, sier Høyer-Berntsen.

Hun forteller at hun er veldig stolt av det SV har fått til den siste perioden, og gleder seg til å kunne bidra til å fortsette lagarbeidet i neste periode.

– Der andre store partier har hatt mange å spille på, har vi gjort jobben for ti ved å delta på mange arenaer. Vi er også et av de partiene som fremmer flest forslag. Vi påvirker, gjør jobben vår, og jobber samlet for et bedre Agder. Vi har gått fram på meningsmålingene, og fortsetter å stige. Det gjør med stolt, fortsetter hun.

Til slutt lover hun å fortsette å lytte til de politikken faktisk er til for.

– Vi skal fortsette våre gode samarbeid og dialoger med organisasjoner, ildsjeler, bedrifter, fagbevegelsen og innbyggere i Agder. Og er det en ting som virkelig er viktig fremover så er det å satse på de unge. De er fremtiden vår, og i fylkeskommunen har vi nettopp mulighet til å synliggjøre, tilrettelegge og løfte frem det som er viktig for dem, avslutter Høyer-Berntsen.

På de neste plassene bak Mirell Høyer-Berntsen følger Jason Kannemeyer fra Kristiansand, Sølvi Gjerdal Thomassen fra Lindesnes, Tor Aurebekk fra Kristiansand, Anija Markovina Wormsen fra Farsund, og ungdomskandidat Julia Pigao fra SU og Lillesand.

Foto. Oversiktiktsbilde, delegater på nominasjonsmøtet.

Dette er alle kandidatene på lista:

  1. Mirell Høyer-Berntsen, Arendal
  2. Jason Kannemeyer, Kristiansand
  3. Sølvi Gjerdal Thomassen, Lindesnes
  4. Tor Aurebekk, Kristiansand
  5. Anija Markovina Wormsen, Farsund
  6. Julia Pigao, Lillesand (SU)
  7. Anniken Thomassen, Risør
  8. Jan Erik Johannessen, Evje og Hornnes
  9. Steinar Dyrli, Flekkefjord
  10. Espen Lia, Lillesand
  11. Solfrid Lerbrekk, Vennesla
  12. Ørjan Sollie, Froland
  13. Alexandra Grønås-Werring, Kristiansand
  14. Ole Jørgen Søndbø Abrahamsen, Kristiansand
  15. Atle Oanes, Kristiansand
  16. Eva Hinlo, Lindesnes
  17. Andreas Landmark, Kristiansand
  18. Jeanette Tashev, Kristiansand
  19. Terje Gjøsæter, Grimstad
  20. Svala Konstanse Grini Torstveit, Arendal
  21. Arild Nils Johannessen, Flekkefjord
  22. Sherin Andreassen, Farsund
  23. Helge Thorbjørnsen, Froland
  24. Elisabeth Stølen, Farsund
  25. Robin Hansson, Kristiansand
  26. Mali Steiro Tronsmoen, Kristiansand
  27. Rune Sævre, Arendal
  28. Andreas Haugland Ausland, Risør
  29. Alexander Liane, Vennesla
  30. Morten Ekeland, Lindesnes
  31. Anne Gurine Hegnar, Grimstad